Kazan dairesi kurulumu, öncesinde bina planına göre bir mimar tarafından tasarlanması gerekmektedir. Belirli prosedürler dahilinde gerçekleştirilen bu işlemler, ısı ihtiyacı 50.000 Kcal/h’dan daha fazla olan geniş binalarda kurulması zorunlu kılınmıştır. Genelde bodrum katlarında kurulan kazan daireleri büyük, küçük ve orta boyutlu binaların her birinde uygulanabilir. Fakat, geniş çaplı tesis, AVM tarzı alanlarda bağımsız bir kazan dairesi kurmak daha doğru olacaktır. Kazan daireleri; sıvı ya da gaz hâlinde bir yakıtın kullanılmasıyla içerisindeki kimyasal enerjiden ısı enerji elde etmeyi sağlar. Oluşan ısı enerjisi ile hat üzerindeki tüm bölgelere ısı sağlamaya yarayan basınçlı bir kap olarak nitelendirilmektedir.
Kazan dairesi kurulumu gerçekleştiren firmamız, gerekli ekipmanları ve alanında uzman personelleriyle tüm işlem adımlarını dikkatlice yerine getirmektedir. Bu noktada, gereken tüm tedbirler alınarak kurulum öncesi ve sonrası bir problem oluşmasını en aza indirmeye odaklı çalışan firmamız size en iyi hizmeti sunmaktadır.
Kazan Dairesi Kurulacak Alan Nasıl Olmalıdır?
Kazan dairesi, insan hayatı ve sağlık açısından herhangi bir risk oluşturmaması için uygun bir yerde kurulmalıdır. Aşağıdaki kriterleri sağlayan alanlara kazan dairesi kurulması riski durumunu en aza çekmektedir.
1) Dairenin içerisi aydınlık, güneş gören bir yer olmalıdır.
2) Alanda yeterli miktarda havalandırma olmalıdır.
3) Bina bacası ile çok aralıklı mesafede olmamalıdır.
4) Yeterli enerji sağlaması ve gaz dolaşımı için kazan ve diğer ekipmanlar yeterli genişlikte olmalıdır.
5) Daireye ulaşım kolay olmalıdır. Dışarıdan ya da içeriden müdahale edilebilecek bir konumda olması gerekmektedir. Yangın gibi durumlarda kolay tespit edilebilecek bir alanda olması daha uygun olacaktır.
Kaskat Kurulumu
Kaskat sistemi içeriğindeki kaskat kurulumu; apartmanlarda ya da çok katlı binalarda ısıtma amaçlı kullanılan sistemlerin monte edilmesi işlemidir. Atık ısıyı tekrar kullanılmaya olanak tanıyan tek döşeme yoğuşmalı kazan sistemlerine alternatif olarak değerlendirilebilir. Fazla sayıda yoğuşmalı kombi içeren sistemler, birbirine kontrol modülü ile bağlanarak dönüşümlü çalışma sağlar. Bu yüzden kaskat sistemleri tek döşemeli yoğuşma kazanına kıyasla daha ekonomik bir sistemdir.
Bu sistemde tek kombi işlev görmektedir. Bir kombinin yetersiz kalması hâlinde otomatik bir şekilde ikinci kombi çalışmaya başlamaktadır.